top of page
Vi skapar kul hjärngympa

 

KEP Games startades för att hjälpa folk att spänna sina mentala muskler. Vi är gamers som gillar storspelen på dator och konsol, men vi uppskattar också spel i lite mindre format. Speciellt de som tvingar en att tänka till lite extra. Som en skön kontrast till allt kutande, skjutande och andra adrenalinstinna aktiviteter.

 

En av KEPs ursprungliga grundare är Schibsted (mediebolaget som äger bl a Aftonbladet, Blocket och SvD), vilket ledde till en ganska traditionstyngd start. Vi jobbade med SvDs bildkryss. På tjugotalet var korsord en glödhet spelmani som man förfasade sig över på tidningarnas ledarsidor, men nuförtiden ses de som uppbyggliga om än lite mossiga. De är dock fortfarande väldigt populära och vårt uppdrag blev att föra SvDs kvalitetskryss in i den mobila tidåldern, på både iOS och Android.

 

Efter denna korsordsorgie var vi naturligtvis lite hjärntvättade när vi skulle skapa vårt första egna spel. Men vi tänkte att med över en miljon svenska korsordslösare borde det finnas en plats för en flerspelarupplevelse baserad på korsord. Det var upprinnelsen till Cross Boss, världens första tävlingsinriktade korsordsspel. (Såvitt vi vet.)

 

Vårt nästa spel? Vi vet inte än och det återstår fortfarande en hel del att göra på Cross Boss. Men en sak är säker. Vad det än blir så kommer det att det att bjuda på skön hjärngymnastik.

 

Om du är intresserad av mer info, eller vill komma i kontakt med oss för att diskutera t ex jobb eller partnerskap, skriv till oss på info@crossboss.com.

Om KEP Games

Cross Boss logo
bottom of page